«Uansett tror jeg boka gir masse fin innsikt i en av landets viktige transportruter, som har bundet øst med vest i alle tider.»

Torild Moland, Magasinet Reiselyst

Dette er kapitla slik dei framstår i boka:

Mat, natur og kultur mellom øst og vest
Kortversjonen
Starten på vegen: Drammen
Det økologiske bryggeriet
Mjøndalsbrua
Kunst i rundkjøringen
Juletre-gården
En historisk tur i Kongens gruve
Den staselige jernbanebrua
Det lille røde huset ved Elgsjøen
Bluesbyen og verdensarven
Norges største stavkyrkje
Det gamle spinneriet og mølla
Den vakraste utsikten
Fredfulle Nutheim Gjestgiveri
Kultur mellom aust og vest
Is frå verdas vakraste ku
Flatbrødbakarane
Skieventyret i Morgedal
«No ser eg atter slike fjell og dalar»
Bollar og brød
Halvvegs til Haugesund
Bonden
Biltransportøren
Mat og husly 1 000 meter over havet
Geitebønder tar vare på tradisjonane
Brøytegutta på Haukelifjell
Veteranane på Midtlæger
Gamlevegen gjennom Dyrskar
Den historiske reisa mellom aust og vest
I ekspressfart over fjellet
Pilegrimsvegen til Røldal
Eit minne for livet
Postveg og nasjonalskatt
Bilvegen som erstatta sjøvegen
Spekemat i fem generasjonar
Lokal mat og internasjonale opplevingar
Spor etter mektige tider
Laks og konjakk
Frå vikingar og sild – til industri og handel
Sildeeventyret som held fram
Brua over Karmsundet
Nordvegen og Norges eldste kongesete
Vegen framover
Litt tall og statistikk
Kjelder og gode hjelparar som fortener takk