E134 Haukelivegen

Mat, natur og kultur mellom øst og vest

Ei flott gåve til nokon du er glad i, eller til deg sjølv: Få inspirasjon til neste tur i Norge. Eller bare drøm deg bort! I boka «E134 Haukelivegen» finn du spennande historiar om mat-, natur- og kulturperler langs vegen mellom øst og vest. Du får også litt om historia og framtida til vegen. Spør bokhandelen din etter Haukelivegen-boka i dag, eller sjekk andre utsalgsstader langs vegen.

Boka er ei vakker og påkosta gåvebok til inspirasjon og hygge. Ho er på 260 sider i formatet 28 x 22 cm og har mange nye og gamle bilde og ein del tekstar. Ho passer også godt som gåve til forretningsforbindelser og tilsette.

Boka kostar no berre 225 kroner, som er 50 % av opphavleg pris. Alle bokhandlarar får tak i boka gjennom Forlagssentralen i løpet av tre-fire dagar utan at du må betale for porto/frakt. Du kan også bruke bestillingsskjemaet vårt og få boka tilsendt med Posten, men då kjem det porto på rundt 150 kroner i tillegg.

Dette er Geir K. Hus si første bok. Hus er utdanna pressefotograf, har vore journalist og redaktør, og arbeider i Landslaget for lokalaviser (LLA). Han er glad i både mat, drikke, naturen og lokalmiljøet. Forfattaren er frå Vestlandet, men bur med familien sin på Østlandet. Velkommen med på turen mellom øst og vest.

Kjøp boka

God mottaking

«Dette er en må ha-bok for alle som ferdes langs E134.»

Mette Bleken
Hardanger Folkeblad og Haugesunds Avis

«Langs vegen gjer forfattaren ei rekkje stopp der han også rettar blikket mot kulturelle og gastronomiske høgdepunkt.»

Irene Mæland Haraldsen
Grannar

«Jeg tror boka gir masse fin innsikt i en av landets viktige transportruter, som har bundet øst med vest i alle tider.»

Torild Moland
Magasinet Reiselyst

«En hybrid mellom god veihistorie og skikkelige opplevelser»

Jon Winding-Sørensen
Magasinet Bil Autofil

«Over 254 sider, fulle av velskrivne artiklar og flotte fotografi, presenterer han historiske stader, flott natur, kulturhistorisk spennande bygningar og verksemder og ikkje minst menneske langs vegen.»

Gro Birgitte Røiland
Bø blad

Dette er kapitla i boka

Mat, natur og kultur mellom øst og vest
Kortversjonen
Starten på vegen: Drammen
Det økologiske bryggeriet
Mjøndalsbrua
Kunst i rundkjøringen
Juletre-gården
En historisk tur i Kongens gruve
Den staselige jernbanebrua
Det lille røde huset ved Elgsjøen
Bluesbyen og verdensarven
Norges største stavkyrkje
Det gamle spinneriet og mølla
Den vakraste utsikten
Fredfulle Nutheim Gjestgiveri
Kultur mellom aust og vest
Is frå verdas vakraste ku
Flatbrødbakarane
Skieventyret i Morgedal
«No ser eg atter slike fjell og dalar»
Bollar og brød
Halvvegs til Haugesund
Bonden
Biltransportøren
Mat og husly 1 000 meter over havet
Geitebønder tar vare på tradisjonane
Brøytegutta på Haukelifjell
Veteranane på Midtlæger
Gamlevegen gjennom Dyrskar
Den historiske reisa mellom aust og vest
I ekspressfart over fjellet
Pilegrimsvegen til Røldal
Eit minne for livet
Postveg og nasjonalskatt
Bilvegen som erstatta sjøvegen
Spekemat i fem generasjonar
Lokal mat og internasjonale opplevingar
Spor etter mektige tider
Laks og konjakk
Frå vikingar og sild – til industri og handel
Sildeeventyret som held fram
Brua over Karmsundet
Nordvegen og Norges eldste kongesete
Vegen framover
Litt tall og statistikk
Kjelder og gode hjelparar som fortener takk

Rettingar i boka →